Infrastructuur

Wat moet er gebeuren?

Maken van afspraken over de wijze waarop de voorwaarschuwing van de meldkamer naar de spoedeisende hulp (SEH) binnen de regio technisch gaat verlopen. Hierbij moet worden uitgegaan van de landelijke afspraken, zodat ook bovenregionaal de voorwaarschuwing naar iedere gewenste SEH kan worden verstuurd.  

Wie zijn er nodig?

  • Functioneel beheerder ambulancevoorziening (waarin de meldkamer is ondergebracht), functioneel beheerder ziekenhuis.
  • ICT-leverancier ambulancevoorziening, ICT-leverancier ziekenhuis, ICT-leverancier infrastructuur.

Wat zijn de belangrijkste to-do's?

  • Contact opnemen met de beheerder van de landelijke infrastructuur voor het aansluiten van het informatiesysteem op de landelijke infrastructuur.
  • Operationaliseren met de ICT-leverancier van het Meldkamer Informatiesysteem (MKAIS) en het Ziekenhuis Informatiesysteem (ZIS) voor de aansluiting op de landelijke infrastructuur.
  • Maken van het technisch ontwerp van de manier waarop de informatiesystemen via de infrastructuur verbonden zijn met de landelijke infrastructuur.
  • Beschrijven van de activiteiten voor aansluiting op de landelijke infrastructuur en ervoor zorgen dat dit 24/7 wordt beheerd.

Meer weten?

Voor het versturen van de voorwaarschuwing van de meldkamer naar de SEH wordt een bestaande landelijke technische infrastructuur gebruikt. Zie onderstaande afbeelding. Deze infrastructuur bestaat uit verschillende netwerken en applicaties. Alle berichten die in Nederland verstuurd worden tussen de systemen MKAIS en ZIS gaan via dit netwerk. Voor een goed werkende voorwaarschuwing is het van belang dat een infrastructuur is opgezet tussen het MKAIS en het landelijk netwerk, en tussen het ZIS systeem en het landelijke netwerk. Bij een directe verbinding van een MKAIS naar een ZIS bijvoorbeeld, is het niet mogelijk om als meldkamer een voorwaarschuwing te versturen naar een SEH in een andere regio.

Bericht 5

Andere lagen