Proces

Wat moet er gebeuren?

Beschrijven van het gewenste proces voor eOverdracht voor elke organisatie. Analyseer wat een digitale uitwisseling van patiƫntgegevens volgens de informatiestandaard eOverdracht betekent voor het huidige proces en beschrijf hoe het proces verandert na implementatie. Het ontwikkelen van patient journeys kan bijdragen aan het verkrijgen van extra inzicht voor de beschrijving van het gewenste proces. Zie hiervoor het thema Patient journey.

Wie zijn er nodig?

  • projectleiders betrokken organisaties
  • afdelings-/teammanagers
  • verpleegkundigen en verzorgenden

Wat zijn de belangrijkste to-do’s?

  • De projectleider van elke betrokken organisatie moet zorgen dat iemand zich verdiept in het aanmeld- en overdrachtsproces in zijn/haar organisatie. Kijk hierbij naar het proces, maar ook naar de bijbehorende verslaglegging in het EPD/ECD. Dit kan de projectleider zelf doen of hij/zij kan het toewijzen aan projectondersteuning of een verpleegkundige.
  • Onderzoeken of er wijzigingen nodig zijn in de werkinstructies, die het gevolg zijn van het implementeren van eOverdracht. Om het aanmeld- en overdrachtsbericht automatisch uit het EPD/ECD te genereren, is het van belang dat de registratie van deze informatie op de juiste plaats in het dossier plaatsvindt. Let op dat je hier aandacht aan besteed in een werkinstructie.
  • Maken van duidelijke afspraken over de nieuwe werkinstructies met alle betrokkenen zoals hierboven genoemd.

Meer weten?

eOverdracht

Andere lagen